Infopagina Paul Cordy

Kennis maken met Paul Cordy

Sinds enkele weken is Paul Cordy lid van de N-VA fractie. Hij is de opvolger van Jan Hofkens die deze zomer ontslag nam uit het parlement. Hoog tijd om even kennis te maken.

Paul is net vijftig geworden. Hij is licentiaat geschiedenis (Ufsia/VUB) en behaalde als werkstudent ook de kandidaatsdiploma’s wijsbegeerte en rechten en een postgraduaat Duitse taalkunde.

Hij begon zijn loopbaan als freelance journalist en copywriter en was medewerker van volksvertegenwoordiger Fons Borginon (VU). Maar zijn loopbaan speelde zich vooral in het onderwijs af. Van 1995 tot 2006 was hij leraar Duits in het avondonderwijs (CVO Deurne). Sinds 1998 was Paul coördinator-diensthoofd van het Studiecentrum Open Universiteit aan de UAntwerpen en diensthoofd van het Centrum Werken en Studeren. Hij deed op die manier een ruime ervaring op in het volwassenenonderwijs en kent de problematiek van werkstudenten van beide zijden. Aan de UAntwerpen was hij ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe concepten als blended learning en de uitbouw van online leren. Ons hoger onderwijs wapenen om binnen een snel evoluerend internationaal landschap en met steeds vernieuwende onderwijsvormen aan de top te blijven is volgens hem één van de grootste uitdagingen voor het Vlaamse hoger onderwijs.

Ook op politiek vlak heeft Paul al een en ander op de teller staan: hij was districtsschepen voor publieke ruimte, mobiliteit en jeugd in het district Antwerpen en is momenteel voorzitter van het Districtscollege, bevoegd voor publieke ruimte, mobiliteit en burgerlijke stand.

Paul Cordy is lid van de commissie Onderwijs en de commissie Algemeen beleid, Financiën en Begroting. Hij blijft districtsvoorzitter en wil zo de stem van 190.000 inwoners – méér dan drie procent van de Vlaamse bevolking – ook in Brussel laten horen. Ludwig Van Lierde is zijn parlementair medewerker. Contact is mogelijk (en van harte welkom!) via paul.cordy [at] vlaamsparlement.be of ludwig.vanlierde [at] vlaamsparlement.be.