Belgische staat als verlengstuk van criminele mensensmokkelorganisaties?

Door Paul Cordy op 24 januari 2018, over deze onderwerpen: Blog

Gisteren (23 januari 2018) werd in Ter Zake opgemerkt dat de overheid voor opvang zou moeten zorgen voor de zogenaamde ‘transitmigranten’. Dat zijn mensen die zonder toelating door ons land richting Groot Brittannië willen reizen - iets wat u eens zou moeten proberen in pakweg Rusland, de Verenigde Staten of Zwitserland.

Alleen is die vraag natuurlijk pure retoriek, want zowel transitmigranten als de mensen die hen steunen zouden compleet terugschrikken voor de consequenties hiervan. Als mensen namelijk beroep doen op de overheid, dan kan de overheid niet anders dan die mensen registreren, hun identiteit noteren en vragen wat de verdere plannen zijn. En dan zullen die mensen voor de keuze worden gesteld om in de voorziene asielregeling te stappen, dan wel terug te keren naar van waar ze komen.

Maar ook in de asielprocedure stappen zal maar een beperkte kans op succes hebben, met inderdaad een grote kans om terug te worden gestuurd naar een ander Europees land of naar hun land van herkomst. En wat ze dan al helemaal op hun buik zullen kunnen schrijven is een overtocht naar Groot-Brittannië.

Met andere woorden: iedereen weet dat een effectieve opvang door de overheid die transitmigranten geen fluit interesseert, en dat ze dat dus ook ten allen prijze willen vermijden.

Wie dus eist dat de overheid hier voor opvang zorgt op een dusdanige manier dat mensen toch nog hun einddoel zouden bereiken, dus zonder registratie, vraagt eigenlijk dat de overheid zelf de illegaliteit zou gaan organiseren. De eis om de Belgische staat als verlengstuk van criminele mensensmokkelorganisaties in te schakelen, het is weer eens wat anders.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is