Feestzaal Harmonie wordt districtshuis

Door Paul Cordy op 11 oktober 2017, over deze onderwerpen: District Antwerpen
Harmonie-gebouw wordt gerestaureerd

De voormalige feestzaal Harmonie, tegenover het Albertpark, wordt vanaf november 2017 gerenoveerd en gerestaureerd. Vanaf 2020 zal hier het nieuwe districtshuis van Antwerpen gevestigd zijn en zullen we dus de Lange Gasthuisstraat verlaten.

Daarbij zal de grote zaal (de ‘oranjerie’) ingericht worden als lokettenzaal. De burgers van het district Antwerpen zullen dus in een aangename omgeving hun administratie met de lokale overheid kunnen afwikkelen. Daarnaast kunnen hier ook lezingen, recepties en tentoonstellingen plaatsvinden. In het aanpalende koetsiershuis krijgen de districtsschepenen hun kantoor. Het totale renovatieproject werd begroot op 9 miljoen euro, te betalen door de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Na het Stadhuis, Het Museum Plantin-Moretus, de Handelsbeurs en Het Steen krijgt dus ook de 170 jaar oude Harmonie een grondige opknapbeurt. Daarbij wordt er naar gestreefd om de vroegere ‘grandeur’ van het gebouw terug op te roepen. Waar de andere Antwerpse districten hun districtshuis doorgaans in hun voormalige gemeentehuis konden onderbrengen, zijn we in het centrum van Antwerpen een tijdje op de dool geweest. Tegen 2020 hebben we hier dus eindelijk zelf een waardige werk- en ontmoetingsplek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is