Paul Cordy volgt Jan Hofkens op in Vlaams Parlement

Door N-VA op 1 september 2016, over deze onderwerpen: Politiek
Paul Cordy volgt Jan Hofkens op in Vlaams Parlement

Paul Cordy, districtsvoorzitter van Antwerpen-stad, volgt Jan Hofkens op als Vlaams Parlementslid voor de kieskring Antwerpen. Die laatste wil zich opnieuw volop concentreren op zijn advocatenpraktijk. Zijn opvolger legt de eed af bij de start van het nieuwe parlementaire jaar.

Jan Hofkens onderstreept dat de combinatie van zijn advocatenpraktijk met zijn parlementaire werkzaamheden steeds moeilijker en zwaarder werd. ‘’Een keuze drong zich op. Met pijn in het hart weliswaar, want kiezen is verliezen.”

Fractievoorzitter Matthias Diependaele bedankt zijn collega voor het geleverde werk. “We zullen Jan missen. Als specialist arbeidsrecht kent hij zijn gelijke niet in het Vlaams Parlement.” Diependaele benadrukt dat parlementsleden die vrijwillig ontslag nemen geen euro ontslagvergoeding meer ontvangen. Die regeling is tijdens de vorige zittingsperiode tot stand gekomen onder impuls van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans.

Dossiervreter

Paul Cordy wil zich zo snel mogelijk inwerken in zijn nieuwe job. “Het klopt dat ik op een rijdende trein spring die bijna de helft van de rit heeft afgelegd. Dat is niet ideaal, maar ik ben politiek lang geen beginneling meer. Bovendien ben ik een dossiervreter. Ik maak me sterk dat ik het parlementaire werk snel in de vingers zal hebben.“

Cordy wil zich in de eerste plaats toeleggen op het Vlaamse arbeidsmarktbeleid. “Voor dat beleidsdomein kan ik mijn ervaring inbrengen als coördinator voor de werkstudentenprogramma’s en het afstandsonderwijs aan de Universiteit Antwerpen.” Daarnaast wil hij het werk in de commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid van nabij opvolgen. “De thema’s die daar aan bod komen, sluiten nauw aan bij mijn werk als districtsvoorzitter van Antwerpen.”

Vlaams hart

Paul Cordy (1966) is gehuwd en vader van twee kinderen. Hij is licentiaat geschiedenis, kandidaat in de rechten en in de wijsbegeerte en volgde ook een aanvullende studie Duitse taal- en letterkunde. Hij begon zijn carrière als journalist en was ook een tijd parlementair medewerker en leraar. Paul was en is ook actief in de Vlaamse beweging. Hij was lid van het IJzerbedevaartcomité en van de raad van beheer van Nekka. Tot vandaag is hij regisseur van het Vlaams Nationaal Zangfeest.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is