Samen geven we 't Stadspark een beurt

Door Paul Cordy op 15 september 2018

Op 15 september 2018 is het World Clean Up Day. We kunnen daar alvast dichtbij huis mee beginnen. Ik roep hierbij graag alle partijen in het district op om samen het Stadspark een beurt te geven.

Het Stadspark ligt er momenteel niet zo fraai bij. Gelukkig heerst er in ons district eensgezindheid om het park op te waarderen. Daarvoor worden intussen plannen uitgetekend, en op 27 september 2018 organiseren we een Themacommissie waarbij vooral aandacht besteed zal worden aan de waterhuishouding en de vijver van het Stadspark.

Maar laat ons alvast met alle partijen samen aan de slag gaan om in eerste instantie het zwerfvuil op te ruimen. Ik roep dan ook al mijn collega-lijsttrekkers op om op zaterdag 15 september om 14u met een ploeg vrijwilligers naar het Stadspark af te zakken en de handen uit de mouwen te steken. Isabelle Huysmans (VB), Yasmine Kherbache (sp.a), Tom Van den Borne (Groen), Jan Braeckmans (CD&V), Samuel Markowitz (Open Vld) en Nadine Peeters (PVDA): doen jullie mee? We spreken af aan het monument van Koning Albert.

Laat ons dus samen een eerste stap zetten in de richting van een volledig vernieuwd Stadspark. Of om buurtbewoonster (en N-VA-kandidate voor de Antwerpse gemeenteraad) Els van Doesburg even te citeren: “Voor mij is het Stadspark mijn stadstuin en voor je tuin draag je zorg. Laten we ons allemaal inzetten om van dit park weer iets moois te maken. Eerst ruimen we op en dan kan in de volgende legislatuur de make-over beginnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is